În perioada 18-20 septembrie 2024 s-a desfășurat Școala de vară Comunicare strategică, digitalizare și securitate, ediția a IV-a, organizată de ANIMV în perioada de sustenabilitate a proiectului Modul Jean Monnet EUSEGOV, în parteneriat cu modulul Jean Monnet Quo Vadis Europe, implementat la Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană, din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie. Coordonatorii evenimentului au fost prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan, CS II dr. Mihaela Teodor și lector univ. dr. Claudia Anamaria Iov.

Școala de vară și-a propus să stimuleze activități de prezentare a rezultatelor cercetării și dezbatere în domeniile studii de securitate și comunicare strategică, pe trei direcții de acțiune: abordare interdisciplinară, deschidere către societatea civilă și metodologii de cercetare inovatoare.

Ne-am adresat studenților de la ciclurile de studii universitare de masterat și doctorat din domeniile menționate sau din domenii conexe (studii europene, relații internaționale, drept, economie etc.), din diverse centre universitare din țară.

La eveniment au participat 53 de studenți (la ciclurile universitare de licență, master și doctorat) din 10 centre universitare civile și militare din țară: Academia de Studii Economice din București, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” – Cluj, Universitatea „Lucian Blaga” – Sibiu, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Școala de vară a reunit și un număr de 15 cercetători, profesori și experți. Prelegerile, dezbaterile și atelierele propuse au abordat aspecte specifice studiilor de securitate și intelligence și ale comunicării strategice în contextul transformării digitale.

Evenimentul a fost finanțat de Ministerul Educației din fondurile de la bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea activităților extracurriculare – științifice, tehnice, cultural-artistice și sportive naționale. 

Mulțumim tuturor celor care s-au înscris și au participat la succesul celei de a IV-a ediții a Școlii de vară!