Programul este adresat atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta de cel mult 23 de ani împliniţi în cursul anului în care se susține examenul, care își doresc o carieră în domeniul securității naționale.

Durata studiilor: 3 ani

Forma de învățământ: cu frecvență

Pentru anul universitar curent, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” organizează cursuri universitare de licență, după cum urmează:

    • Pentru formarea ofițerilor operativi – specializarea Operațiuni de intelligence
    • Pentru formarea ofițerilor analiști – specializarea Studii de securitate și informații

Mai multe detalii despre programul de studii universitare de licență se regăsesc aici.

pe locurile Serviciului Român de Informații

Cum mă înscriu?
Descoperă

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție, prin completarea formularului APLICĂ de pe site-ul SRI.ro.

Perioada de înscriere în procesul de selecție se comunică pe același site, de regulă, la finalul anului premergător celui în care se susține concursul de admitere.

Conform precizărilor de pe site, în urma aplicării, vor fi contactate doar persoanele considerate potrivite în urma evaluării candidaturii.

Mai multe detalii le vei afla direct de la experții noştri de HR, pe parcursul procesului de selecție.

Condițiile de participare
Descoperă

Ca să te poți înscrie în procesul de selecție la studii universitare de licență pentru SRI trebuie, conform legii și normelor interne specifice Serviciului, să îndeplineşti cumulativ o serie de criterii generale:

  • să ai cetățenie română şi domiciliul stabil în România
  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal
  • să nu faci parte din partide, formațiuni sau organizații politice, din momentul încadrării în SRI
  • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizații sau societăți comerciale, din momentul încadrării în SRI
  • să nu fii consumator de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive ori dopante, aflate sub control național ori prevăzute în convențiile internaționale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat operațiuni cu astfel de produse

În interviurile de selecție şi de securitate, evaluăm punctual şi cu atenție eventuale interacțiuni anterioare cu astfel de substanțe. Suntem conştienți de amploarea acestui fenomen, însă rigorile normative şi specificul organizației ne obligă să acordăm acces la date clasificate exclusiv persoanelor care nu se expun unor situații ce le pot face vulnerabile sau care le-ar putea afecta discernământul. Lipsa sincerității cu privire la orice aspect, pe parcursul oricărei etape de selecție, reprezintă motivul principal al clasării candidaturilor.

  • să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activități în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituției.

Detalii privind selecția se regăsesc pe www.sri.ro.

pe locurile altor instituții

Modalitatea de înscriere în procesul de selecție a candidaților pentru studii universitare de licență la ANIMV pe locurile dedicate altei instituții decât SRI se stabilește de către instituția respectivă.

Datele de contact ale instituțiilor beneficiare se regăsesc mai jos:

SIE

Informații cu privire la procesul de selecție al candidaților Serviciului de Informații Externe pot fi solicitate la telefon: 021.231.24.55, 0741.319.205 (în zilele lucrătoare, în intervalul 08:00-20:00) sau pe e-mail: [email protected]

Detalii privind selecția pe www.sie.ro

SPP

Informații cu privire la procesul de selecție al candidaților Serviciului de Protecție și Pază pot fi solicitate la telefon: 0751.130.189, (în zilele lucratoare, în intervalul 08:00-20:00) e-mail: [email protected]

Detalii privind selecția pe www.spp.ro

MAI

Recrutarea candidaților pentru concursul de admiterea la studii universitare de licență pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne se realizează de MAI în raport de locul de domiciliu în cartea de identitate / resedință.
Candidații se prezintă pentru întocmirea dosarului de recrutare la una din structurile teritoriale de resurse umane ale Poliției Române – Inspectorate Județene de Politic, iar pentru cei din Bucuresti la Direcția Generală de Politic a Municipiuiui București.

Informații privind recrutarea și selecția candidaților pot fi vizualizate pe www.mai.gov/cariera, precum și pe site-urile oficiale ale unităților mentionațe.

ANP

Detalii cu privire la procesul de selecție al candidaților Administrației Naționale a Penitenciarelor pot fi vizualizate pe www.anp.gov.ro. Alte informații cu privire la procesul de selecție pot fi solicitate la tel. 0311.303.362 – interior 106 – Serviciul Formare Profesională e-mail: [email protected]

MApN

Candidații pentru MApN vor proveni din Colegiile Naționale Militare.

Detalii cu privire la procesul de selecție al candidaților Ministerului Apărării Naționale pot fi vizualizate pe www.mapn.ro.

STS

Informații cu privire la procesul de selecție al candidaților Serviciului de Telecomunicații Speciale pot fi solicitate la telefon: 021.20.22.419, 021.20.22.416 e-mail: [email protected]

Detalii privind selecția pe www.sts.ro/admitere

pentru candidații pe locurile SRI

Procesul de selecție e gestionat de recrutori specializați. Etapele de selecție se desfășoară, de regulă, în intervalul ianuarie – iunie, în anul în care se desfășoară concursul și presupun:

  • evaluarea CV-ului
  • interviuri de selecţie
  • teste de evaluare
  • examinări psihologice
  • examinarea medicală
  • verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat.

Pentru mai multe detalii legate de procesul de selecţie este indicat să consultaţi Ghidul candidatului.

pentru candidații pe locurile altor instituții

Procesul de selecție a candidaților pentru studii universitare de licență la ANIMV pe locurile dedicate altei instituții decât SRI se organizează de către instituția respectivă.


I U L I E

Condiții de participare
Descoperă

Pentru a participa la concursul de admitere organizat de ANIMV în luna IULIE, candidații trebuie

  • să promoveze toate etapele procesului de selecție organizat anterior concursului de admitere de către una din instituțiile beneficiare (SRI sau altă instituție)
  • să fie validați de către instituția pe a căror locuri candidează.*

*un candidat se poate înscrie pe locuri scoase la concurs pentru o singură instituție beneficiară.

Modalitate de înscriere
Descoperă

Înscrierea se realizează online prin e-mail-urile prezentate în Oferta Publică de Școlarizare din anul admiterii.

Precizări despre completarea și transmiterea cererii, precum și despre ce documente trebuie să conțină dosarul în vederea înscrierii la concursul de admitere se publică, de regulă, în luna APRILIE, în anul în care se organizează concursul.

După verificarea, acceptarea și înregistrarea dosarelor de concurs, ANIMV va solicita instituțiilor beneficiare să confirme îndeplinirea de către candidați a condițiilor de participare la concurs, ca urmare a parcurgerii procesului de selecție.

Desfășurarea concursului
Descoperă

Se susține la sediul ANIMV și constă în următoarele probe:

FACULTATEA DE INFORMAȚII specializarea „Operațiuni de intelligence”:
  • Proba I: Test de cultură generală
  • Proba II: Test pentru evaluarea aptitudinilor necesare formării ofițerilor de informații
FACULTATEA DE STUDII DE INTELLIGENCE specializarea „Studii de securitate”:
  • Proba I: Test de cultură generală
  • Proba II: Test pentru evaluarea aptitudinilor necesare formării ofițerilor de informații

În fiecare an, înaintea organizării concursului de admitere, se publică Metodologia de Organizare și Desfășurare a Concursului de Admitere, document în care sunt prezentate detaliile privind organizarea concursului de admitere (modalitate de calcul al mediei, soluționarea contestațiilor etc.).

Probele
Rezultate
Descoperă

Rezultatele parțiale, modalitatea de depunere a contestațiilor și rezultatele finale se vor afișa atât fizic, cât și pe site-ul ANIMV, la secțiunea AVIZIER.

Documente utile ADMITERII în anul universitar 2024 – 2025

Ai nelămuriri?

Găsești răspuns în secțiunea

Întrebări Frecvente