Pentru concursul de admitere aferent anului universitar 2025-2026, la specializările menționate – Intelligence și securitate națională și Analiză de Intelligence, candidații interesați se vor înscrie în procesul de selecție până la data de 29.12.2024 prin completarea formularului APLICĂ de pe site-ul www.sri.ro.
PREZENTARE GENERALĂ
Studiile universitare de masterat profesional se adresează absolvenților de studii universitare de licență care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informații.
Durata studiilor: 2 ani
Forma de învățământ: cu frecvență
Pentru anul universitar curent, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” organizează cursuri universitare de master profesional, după cum urmează:
-
- Pentru formarea ofițerilor operativi – specializarea Intelligence și securitate națională
- Pentru formarea ofițerilor analiști – specializarea Analiză de Intelligence
Mai multe detalii despre programul de studii universitare de masterat profesional se regăsesc aici.
Interesat să devii STUDENT MASTERAND?
AI 3 PAȘI DE PARCURS:
PRIMUL PAS
ÎNSCRIERE ÎN PROCESUL DE SELECȚIE
Cum mă înscriu?
Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție, prin completarea formularului APLICĂ de pe site-ul SRI.ro.
Pentru concursul de admitere aferent anului universitar 2025-2026, la specializările menționate – Intelligence și securitate națională și Analiză de Intelligence, candidații interesați se vor înscrie în procesul de selecție până la data de 29.12.2024 prin completarea formularului APLICĂ de pe site-ul www.sri.ro.
Conform precizărilor de pe site, în urma aplicării, vor fi contactate doar persoanele considerate potrivite în urma evaluării candidaturii.
Mai multe detalii le vei afla direct de la experții noştri de HR, pe parcursul procesului de selecție.
Condițiile de participare
Ca să te poți înscrie în procesul de selecție la studii universitare de masterat profesional trebuie, conform legii și normelor interne specifice Serviciului, să îndeplineşti cumulativ o serie de criterii generale:
- să ai cetățenie română şi domiciliul stabil în România
- să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal
- să nu faci parte din partide, formațiuni sau organizații politice, din momentul încadrării în SRI
- să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizații sau societăți comerciale, din momentul încadrării în SRI
- să nu fii consumator de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive ori dopante, aflate sub control național ori prevăzute în convențiile internaționale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat operațiuni cu astfel de produse
În interviurile de selecție şi de securitate, evaluăm punctual şi cu atenție eventuale interacțiuni anterioare cu astfel de substanțe. Suntem conştienți de amploarea acestui fenomen, însă rigorile normative şi specificul organizației ne obligă să acordăm acces la date clasificate exclusiv persoanelor care nu se expun unor situații ce le pot face vulnerabile sau care le-ar putea afecta discernământul. Lipsa sincerității cu privire la orice aspect, pe parcursul oricărei etape de selecție, reprezintă motivul principal al clasării candidaturilor.
- să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activități în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituției.
Detalii privind selecția se regăsesc pe www.sri.ro.
AL DOILEA PAS
PROBELE DE SELECȚIE SPECIFICE
Procesul de selecție e gestionat de recrutori specializați. Etapele de selecție se desfășoară, de regulă, în intervalul ianuarie – iunie, în anul în care se desfășoară concursul și presupun:
- evaluarea CV-ului
- interviuri de selecţie
- teste de evaluare
- examinări psihologice
- Assessment Center
- examinarea medicală
- verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat.
Pentru mai multe detalii legate de procesul de selecţie este indicat să consultaţi Ghidul candidatului.
AL TREILEA PAS
CONCURSUL DE ADMITERE LA ANIMV
I U L I E
Condiții de participare
Pentru a participa la concursul de admitere organizat de ANIMV în luna IULIE, candidații trebuie
- să promoveze toate etapele procesului de selecție organizat anterior concursului de admitere.
- structura de resurse umane a SRI confirmă care dintre candidați îndeplinesc condițiile de participare la concurs și chemare în activitate.
Modalitate de înscriere
Înscrierea se realizează online prin e-mail-urile prezentate în Oferta Publică de Școlarizare din anul admiterii.
Precizări despre completarea și transmiterea cererii, precum și despre ce documente trebuie să conțină dosarul în vederea înscrierii la concursul de admitere se publică, de regulă, în luna APRILIE, în anul în care se organizează concursul.
Desfășurarea concursului
Se susține la sediul ANIMV și constă în următoarele probe:
FACULTATEA DE INFORMAȚII – specializarea „Intelligence și securitate națională”:
- Proba: Test pentru evaluarea aptitudinilor necesare formării ofițerilor de informații
FACULTATEA DE STUDII DE INTELLIGENCE – specializarea „Analiză de Intelligence”:
- Proba: Test pentru evaluarea aptitudinilor necesare formării ofițerilor de informații
În fiecare an, înaintea organizării concursului de admitere, se publică Metodologia de Organizare și Desfășurare a Concursului de Admitere, document în care sunt prezentate detaliile privind organizarea concursului de admitere (modalitate de calcul al mediei, soluționarea contestațiilor etc.).
Rezultate
Rezultatele parțiale, modalitatea de depunere a contestațiilor și rezultatele finale se vor afișa atât fizic, cât și pe site-ul ANIMV, la secțiunea AVIZIER.