Conferința Științifică Studențească Intelligence și Cultura de Securitate 2024 (ICS)
Pe 7 iunie a.c., la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), a avut loc Conferință Științifică Studențească Intelligence și Cultura de Securitate (ICS), manifestare anuală care are scopul de a promova activitățile de cercetare ale studenților Școlii Doctorale și de a oferi un cadru academic în care acestea să fie dezbătute cu studenți din alte universități. În plus, conferința a fost deschisă și studenților masteranzi interesați de studiile doctorale.
În deschiderea conferinței, doamna prof. univ. dr. Irena CHIRU – director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat din ANIMV, a subliniat importanța pe care această platformă de dialog o are pentru studenții doctoranzi interesați de studiile de intelligence și securitate, dar și pentru promovarea domeniului respectiv în mediul academic.
Evenimentul a debutat cu dezbaterea Oportunități și provocări în publicare, la care au participat prof. univ. dr. Mihai CERCEL (Școala Națională de Studii Politice și Administrative) și prof. univ. dr. Adi MUSTAȚĂ (Universitatea Națională de Apărare „Carol I”). Dialogul a accentuat importanța publicării rezultatelor cercetării doctorale în reviste indexate în baze de date internaționale, specifice domeniilor de studii.
Conferința științifică a fost organizată pe trei paneluri tematice: a) Dinamici globale: populism, radicalizare religioasă și securitate cibernetică, b) Securitate națională și amenințări emergente: criminalitate cibernetică, criminalitate organizată și dezinformare c) Interese strategice și schimbări geopolitice în Europa de Est.
Discuțiile au fost aplicate, iar fiecare panel a reprezentat o ocazie pentru studenți de a adresa reciproc întrebări referitoare la temele alese, la conținutul articolelor și la obiectivele și metodele de cercetare științifică aplicate.
În închiderea evenimentului, domnul prof. univ. dr. Ioan DEAC, directorul Școlii Doctorale ANIMV, a mulțumit invitaților, a încurajat participanții în demersurile științifice viitoare și a oferit certificatele de participare.